-->

28 Aralık 2016 Çarşamba

ARALIK AYINDA HANGİ KİTAPLARI OKUDUM.

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba

Yaşadığım bazı sıkıntılardan dolayı blog sayfamı çok boşladım.Ama instagram sayfamda takip edenler orada aktif olduğumu görmüşlerdir.Takip etmek için tık tık

Okuduğum bölüm nedeniyle kitap okumak su içmek gibi  fizyolojik ihtiyacımız oldu.Finallerde yaklaşmışken hocalarımız birçok kitap önerdi iyi ki önermişler gerçekten herkesin okuması gereken birbirinden değerli eserler.




  1. YABANCI--ALBERT CAMUS


ÇOK KISA ÖZETİ : Mersault  Cezayir’ de yaşamakta olan Devlet dairesinde küçük bir memurdur. Annesinin öldüğü gün işinden izin alarak cenazeye gider ama ölüm kavramı ondan hiç bir şey uyandırmaz.Bir gün, Mersault   komşusu  Raymont ve sevgilisiyle sahile giderken belalı insanlarla karşılaşır onlardan birini öldürür. Cinayet sonunda Mersault mahkemeye çıkar. Böylece kahramanın iç diyalogları ve iç hesaplaşmaları anlamsız düşünceleri ortaya çıkmaya başlar. Kendi içindeki iç hesaplaşmalar onu yabancılaştırmıştır.

YORUMUM: Kitap absürt roman kategorisine girmektedir.Yaşananlar saçma gelebiliyor hatta beyniniz bir ara eror bile verebiliyor.Ama sizi derin düşüncelere götürebilir.

    2.GODOT'YU BEKLERKEN--SAMUEL BECKTT




Kitap tam anlamıyla absürt tiyatro örneği.2 insanın ağacın altında Godot'yu beklemeleri anlatılmaktadır.Ama öyle bir anlatılıyor ki kafanız allak bullak oluyor birbirlerine sordukları saçma sorular.Uyurken aldıkları şekil bana hepsi absürt geldi zaten kitabın yazılma amacıda bu.Dertsiz  ve tasasız bir kış gününde elinize alıp okumanız gereken bir kitap.Bakalım sizce Godot gelecek mi gelmeyecekse kim bu Godot :)

Not: Aynı isimle kitabın filmi de bulunmakta.


     3.VATAN TOPRAĞI --MÜKERREM KAMİL SU


İlköğretim 100 temel eserler arasında sayılan bu kitap okurken tüylerimi diken diken etti.ilk bölümlerinde Kurtuluş savaşı döneminde halkımızın durumunu anlatırken sonraki bölümlerde Mustafa Kemal'in doğumundan, okuduğu okullardan , yaşadıklarından, savaşlardan ve en son Türk halkına veda edişi anlatılmaktadır.Yazar betimlemeleri çok güzel kullanmış yeri geliyor bir anne olup Zübeyde Hanımla üzülüyoruz, yeri geliyor halktan biri olup Mustafa Kemal'in bizi kurtarmasını bekliyoruz.Herkesin okuması gereken bir eser.



Tanıttığım 3 kitapta kendimizi geliştirmek açısından önemli kitaplar tüm takipçilerime şiddetle tavsiye ederim....

Kitaplara ait resimler alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sparkly Santa Hat Ice Cream